Nederland og Tyskland uavgjort 2-2, hvert lag fikk ett poeng

European Nations League blir mer og mer opphetet. I Amsterdam hadde Nederland og Tyskland en hard kamp og håndhilste til slutt og sluttet fred med 2-2.

Bare to minutter ut i kampen tok Nederland ledelsen med et raskt angrep. Ryan Gravenberch, ikledd Nederland drakt 2024, sendte en rett pasning, og Reynders grep muligheten, driblet seg raskt inn i 16-meteren, og skjøt rolig gjennom målet til den tyske keeperen Ter Stegen. Det nederlandske lagets kjappe mål gledet hjemmepublikummet.

Det tyske laget justerte imidlertid raskt taktikken og satte i gang en kontring før slutten av første omgang. I det 38. minutt grep den tyske spissen Udav redningsfeilen til den nederlandske keeperen Bart Verbruggen i 16-meteren og skjøt ballen i nettet for å utligne. Åtte minutter senere scoret Tyskland igjen. Venstreback David Raum sendte et innlegg i 16-meteren. Udav, ikledd Tyskland drakt 2024, mottok ballen på en smart måte og sendte den til Kimmich ved bakre stolpe. Sistnevnte dyttet ballen enkelt i mål og endret stillingen til 2-1.

image 2

Inn i andre omgang trappet det nederlandske laget opp angrepet under oppmuntring fra hovedtrener Ronald Koeman. Bare seks minutter senere utlignet det nederlandske laget igjen. Etter å ha mottatt en pasning fra Xavi Simmons i 16-meteren, brukte Brian Brobbey kroppen til å holde motstanderens forsvarer og sendte ballen til Dumfries som lå i bakhold foran mål. Sistnevnte dyttet ballen enkelt inn i det tomme målet og scoret, og endret stillingen til 2-2.

I de påfølgende kampene skapte begge sider noen scoringsmuligheter, men ingen av dem endret resultatet igjen. Etter kampen beholdt Nederland og Tyskland fortsatt sin ubeseirede rekord i gruppespillet, med fire poeng hver. På grunn av fordelen med målforskjell toppet det tyske laget midlertidig gruppen. De to lagene møtes igjen på den internasjonale kampdagen i oktober, og denne voldsomme konfrontasjonen legger også til rette for neste kamp.